T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
21/02/2018 09:01:42 - 21/02/2018 09:01:42 - 269 Okunma

2018 - 2019 Farabi Öğrenci Değişim Programı Güz ve Güz + Bahar Dönemi başvuruları 1 Mart Perşembe 2018 – 15 Mart Perşembe 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Programa başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlayarak  sitemizde yer alan  Birim temsilcileri bağlantısından   bölüm koordinatör hocasını  bularak belgeleri kendilerine  teslim edecektir. Formlar Farabi ofisine teslim edilmeyecektir.

1- 2 Adet Farabi Aday Öğrenci Başvuru Formu

2- 2 Adet Öğrenci Not Bildirim Belgesi ( Transkript)

3- 2 Adet Kimlik Fotokopisi

4.SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi (Kamu ve özel teşebbüste çalışmadığını gösteren belge)

(Sosyal Güvenlik Kurumundan Temin Edilecek)

- Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler sayfamızda bulunmaktadır.

- Gerekli formlar Kırklareli  Üniversitesi Farabi Değişim Programı web sayfası belgeler

bölümünde mevcuttur.

NOT: Aday Başvuru Formları Bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurulacaktır.

Fotoğrafsız, imzasız ve el yazısı ile doldurulmuş olan Farabi Aday Başvuru Formları kabul

edilmeyecektir.

Öğrenci Değişimi Başvuru Kriterleri

1. Öğrencinin yüksek eğitim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya

doktora öğrencisi olması,

2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik ortalamasının en az  (4’lük

sistemde 2)olması,

3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik ortalamasının  (4’lük

sistemde2.5) olması,

4. Ön lisans ve lisans programlarının ilk  yılını tamamlamış olmak, Yüksek lisans ve

doktora programlarının ilk yarı tamamlamış olmak.

Not: Yukarıdaki 4.madde ile belirtilen durumun, değişimin 2.sınıfta yapılacağı anlaşılmalıdır. Sonuç olarak öğrenciler 1.sınıftayken başvuru yapabilirler ancak değişime 2.sınıfta katılacaklardır.

Son başvuru 15 Mart 2018 tarihinde saat 17:00 de son bulacaktır.

Başvuru tarihleri dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

2018 – 2019 Farabi Başvuruları Hakkında Ek Bilgilendirme

1) Tek tercih yapma hakkınız vardır.

2) Başvuru yapmayı düşündüğünüz üniversitenin anlaşmalı olup olmadığını sitemizdeki “Anlaşmalı Üniversiteler” sayfasından öğrenin. Ardından indirdiğiniz dosyadan istediğiniz bölümün olup olmadığını kontrol edin.

3) Bir üniversite ile anlaşma yapılırken, örneğin kontenjan sayısı olarak o bölüm için iki kişi olarak göreceksiniz. Bu şu anlama geliyor ; Bizim üniversitemizden karşı üniversiteye iki kişi gidebilir. Karşı üniversiteden de  bizim üniversiteye iki kişi gelebilir anlamı taşıyor. Ancak bazı üniversiteler burada bazı kontenjan değişikliği veya özel şartlar getirebiliyorlar. Örneğin, İstanbul Üniversitesi online kayıt istiyor. Bu sorunu gidermek için gitmek istediğiniz üniversiteden Farabi değişim programı sayfasına giderek veya direkt gitmeyi düşündüğünüz üniversitelerin. Farabi koordinatörlüğünü arayarak özel şartlarını ve güncellenen kontenjan sayıları varsa bunları öğrenmelisiniz.

4) Vakıf üniversiteleri Farabi değişim programı kapsamı dışındadır.

5) YÖK’ün Farabi Değişim Programı hakkında ki duyurusu için tıklayınız

6) Öğrenciler, aday öğrenci başvuru formunu doldururken formun üst tarafındaki uygun bir yere programda güz veya güz + bahar dönemlerinden hangisini tercih edeceklerse o kısma belirtmeleri gerekmektedir.

2018 – 2019 Farabi Değişim Programı Başvuruları İçin Toplantı

Farabi başvuruları 1 – 15 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Formları doldurmadan önce aşağıda belirtilen toplantımıza tüm öğrencilerimiz davetlidir (Ayrıca tüm Farabi hocalarımızda davetlidir) ;

28 Şubat Çarşamba Saat 14:00 – Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu (Kayalı Kampüsü)

farabi