Sevgili Öğrencilerim,

Öncelikle bir soru soracağım? Yüksekokulumuzun sahibi kimdir? Bu soruyu hiç düşündünüz mü? Veya şimdi okurken aklınıza bir cevap geldi mi?

Çok farklı cevaplar verilebilir. Ancak sahibi kim olursa olsun bence bu yüksekokulun gerçek sahibi sizlersiniz!

Neden mi?

Öncelikle sizler de dâhil olmak üzere hepimiz burada geçici olarak bulunuyoruz. Belki biz sizlerden daha fazla da kalabiliriz. Ancak sizler bu okuldan mezun olduktan sonra bir ömür boyu bu okulun diplomasını taşıyacaksınız. Bu diploma ile işe gireceksiniz. Bu diploma ile hayatınızı kazanacaksınız. Bu nedenle gerçek sahibi sizsiniz. Patron sizsiniz!

Öyleyse okulunuza sahip çıkın. Onun markalaşmasını sağlayın. Çünkü eğer markalaşırsanız daha rahat iş bulursunuz, daha iyi ücretle işe başlarsınız ve daha iyi bir hayata sahip olursunuz.

Markalaşma için ne yapmalısınız? Bunu düşünmenizi rica ediyorum. Fikirlerinizi benimle ve/veya diğer hocalarınızla paylaşmanızı bekliyorum.

Ben bir öğrenci olsaydım, okulumun markalaşması için oturur düzenli olarak derslerime çalışırdım, sanat ve sporla ilgilenirdim. Çünkü yapabileceğimin en iyisi bu derdim. Böylece iyi notlar alır ve iyi bir ortalama ile mezun olurdum. Derslerimi ve anlatılan konuları kavradığım için girdiğim sınavları kazanır ve iyi bir işe girerdim.Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunu olduğum için de okulumun tanıtımına katkıda bulunmuş olurdum. Her biriniz bunu yaparsanız yapacağınız katkının etkisine sizler de şaşıracaksınız.

Markalaşma sürecinde bizler; akademisyen ve idari elemanlarımızla bütünüyle sizlere hizmet için burada olacağız. Şunu bilin siz burada olmasaydınız biz de burada olmayacaktık. Yani bir bütünün parçalarıyız. Sizlere en iyi eğitimi vermek için bizler elimizden gelenin en iyisini, hatta daha fazlasını yaparken sizler de okulunuza sahip çıkın. Şahsım ve ekibim olarak kapılarımızın ardına kadar sizlere açık olacağının altını çizmek isterim.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi konferans, sempozyum ve diğer akademik ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmeyi de ihmal etmeden beraberce haydi iş başına, haydi ders başına!

Prof. Dr. Mehmet Hasan EKEN

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü